Potenciální antioxidanty Maillardova typu z vybraných aminokyselin a pruduktů fragmentace cukrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016068" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Maillard type potential antioxidants from selected amino acids and products of sugar fragmentation
Popis výsledku v původním jazyce
Among reactive dicarbonyls and hydroxycarbonyls products of sugar fragmentation, biacetyl can act as an efficient precursor of reducing compounds in the presence of various amino acids. Reactions of biacetyl with 30 amino acids were studied and 2 reducing compounds were identified as quinones and corresponding phenols, respectively.
Název v anglickém jazyce
Maillard type potential antioxidants from selected amino acids and products of sugar fragmentation
Popis výsledku anglicky
Among reactive dicarbonyls and hydroxycarbonyls products of sugar fragmentation, biacetyl can act as an efficient precursor of reducing compounds in the presence of various amino acids. Reactions of biacetyl with 30 amino acids were studied and 2 reducing compounds were identified as quinones and corresponding phenols, respectively.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of EURO FOOD CHEM XIII (EuCheMS Event No.321)
ISBN
3-936028-31-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
334-337
Název nakladatele
Gesellschaft Deutscher Chemiker
Místo vydání
Wuerzburg
Místo konání akce
Hamburg, Germany
Datum konání akce
21. 9. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—