Vznik antioxidantů z biacetylu a vybraných aminokyselin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016243" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016243 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vznik antioxidantů z biacetylu a vybraných aminokyselin
Popis výsledku v původním jazyce
Biacetyl, jeden z reaktivních dikarbonylových a hydroxykarbonylových produktů Maillardovy reakce, může působit jako účinný prekurzor vzniku redukujících látek. Reakce biacetylu s 30 aminokyselinami byly studovány a 2 redukující produkty byly identifikovány. Jednalo se o chinony a odpovídající difenoly.
Název v anglickém jazyce
Formation of antioxidants from biacetyl and selected amino acids
Popis výsledku anglicky
Among reactive dicarbonyls and hydroxycarbonyls products of sugar fragmentation, biacetyl can act as an efficient precursor of reducing compounds in the presence of various amino acids. Reactions of biacetyl with 30 amino acids were studied and 2 reducing compounds were identified as quinones and corresponding diphenols, respectively.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků. XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
308-312
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—