Citlivost Asaia bogorensis k sanitačnímu ošetření chemickými činidly
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015797" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015797 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Citlivost Asaia bogorensis k sanitačnímu ošetření chemickými činidly
Popis výsledku v původním jazyce
Citlivost Asaia bogorensis k sanitačnímu ošetření chemickými činidly
Název v anglickém jazyce
The sensitivity of Asaia bogorensis to chemical sanitizers
Popis výsledku anglicky
A gram-negative spoilage bacteria was isolated from a batch of fruit-flavored bottled water. The isolate was described as Asaia bogorensis, member of acetic acid bacteria, which is able to survive the sanitation process commonly used in beverage produce.The high resistance is caused due to biofilm formation.The aim of this work is to optimize the sanitation system - the exposure time, concentration of used sanitizers. The efficacy of sanitizers commonly used in beverage produce (peracetic acid, sodiumhypochlorite, bromacetic acid, QAC) was tested on Asaia bogorensis biofilm on polyethylene surface.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů