Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016107" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016107 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečnéhoošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na zák

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of beer treatment prior to KEG filling

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this work is to compare different ways of final treatment of beer before filling into the transport vessels, evaluate influences of different treatment methods at final beer quality, colloidal stability and senzoric profile and optimizeway of final beer treatment before filling into the transport vessels. Work was made in two different middle sized breweries. Tunnel pasteurization, flash pasteurization, deep filtration and membrane filtration were compared.Testing of individual processes was done by monitoring different values selected analytical parameters of beer before and after treatment with individual devices including beer color, pH, alcohol content, extract, haze, content of polyphenolics, foam stability NIBEM. Shock test according to Basarova and Kahler and senzoric analysis was made. Beer track from lager cellar to filling line was characterized with changes of oxygen content and changes of redox potential. Results were handled with Microsoft Excel statistic

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    50

  • Počet zahraničních účastníků

    0

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce