Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Použití fenotypických metod pro rozlišení poddruhů L. lactis subsp. lactis a L. lactis subsp. cremoris

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016312" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016312 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Použití fenotypických metod pro rozlišení poddruhů L. lactis subsp. lactis a L. lactis subsp. cremoris

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě fenotypických vlastností (hydrolýza argininu, fermentace citrátů a cukrů, tolerance k NaCl, pH, teplotě a methylenové modři) byl pouze kmen NIZO B33 charakterizován jako Lactococcus lactis subsp. cremoris z kolekce 20 laktokoků. Zbylých 19 kmenů bylo určeno jako poddruh lactis.

  • Název v anglickém jazyce

    Using of phenotypical methods for differentiation of Lactococcus lactis subsp. lactis and Lactococcus lactis subsp. cremoris subspecies

  • Popis výsledku anglicky

    Only the strain NIZO B33 was characterized on the basis of phenotypical properties (hydrolysis of arginine, fermenation of citrate and carbohydrates, tolerance to NaCl, pH, temperature and methylene blue) as Lactococcus lactis subsp. cremoris out of thecollection of 20 lactococcal strains. Remaining 19 strains were identified as Lactococcus lactis subsp. lactis.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3163" target="_blank" >QF3163: Využití potenciálu "divokých" kmenů bakterií mléčného kvašení v mlékárenských technologiích.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů