Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakost pšeničné mouky hladké světlé.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016469" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00016469 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jakost pšeničné mouky hladké světlé.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Průmyslově vyrobené pšeničné mouky světlé v 6 mlýnech ČR z potravinářské pšenice pěstované v létech 2004 a 2005 byly hodnoceny analytickými a reologickými metodami včetně pokusného pečení. Cílem komplexního rozboru bylo posoudit vliv klimatických podmínek na hlavní technologické znaky mouky, těsta a vlastnosti pečiva. Z 15 základních charakteristik byly pro diferenciaci kvality rozhodující obsah bílkovin, alveografická energie, objem kvasných plynů a měrný objem pečiva. Jejich změny vlivem roku výroby byly posouzeny korelační analýzou a paprskovými grafy.

  • Název v anglickém jazyce

    Characteristics of wheat fine flour

  • Popis výsledku anglicky

    Technological quality of smooth wheat flour (retail samples) produced at six industrial mills (2004-2005) was evaluated by means of analytical and rheological traits and baking test including .description of bread crumb features. Important differences oftested flour parameters needed the changes of production condition for obtainment of comparable bread characteristics. Variability of main traits (protein content, alveograph energy, fermenting gass volume, specific bread volume) was proved by correlation analysis and radar graphs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XVII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3/4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    11-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus