Jakost pšeničné mouky hladké světlé.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016469" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00016469 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jakost pšeničné mouky hladké světlé.
Popis výsledku v původním jazyce
Průmyslově vyrobené pšeničné mouky světlé v 6 mlýnech ČR z potravinářské pšenice pěstované v létech 2004 a 2005 byly hodnoceny analytickými a reologickými metodami včetně pokusného pečení. Cílem komplexního rozboru bylo posoudit vliv klimatických podmínek na hlavní technologické znaky mouky, těsta a vlastnosti pečiva. Z 15 základních charakteristik byly pro diferenciaci kvality rozhodující obsah bílkovin, alveografická energie, objem kvasných plynů a měrný objem pečiva. Jejich změny vlivem roku výroby byly posouzeny korelační analýzou a paprskovými grafy.
Název v anglickém jazyce
Characteristics of wheat fine flour
Popis výsledku anglicky
Technological quality of smooth wheat flour (retail samples) produced at six industrial mills (2004-2005) was evaluated by means of analytical and rheological traits and baking test including .description of bread crumb features. Important differences oftested flour parameters needed the changes of production condition for obtainment of comparable bread characteristics. Variability of main traits (protein content, alveograph energy, fermenting gass volume, specific bread volume) was proved by correlation analysis and radar graphs.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Svazek periodika
XVII
Číslo periodika v rámci svazku
3/4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
11-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—