Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální trendy v oblasti analýzy mykotoxinů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017174" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017174 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Recent trends in the area of mycotoxin analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced by various micromycetes in a wide range of foods and feeds. Several mycotoxins are potential carcinogens and have been classified by the International Agency for Research in Cancer (IARC, 1993) as humancarcinogens or potential human carcinogens. The Food Agricultural Organisation (FAO, 1999) estimated that up to 25 % of world's food crops are significantly contaminated with mycotoxins. Their incidence can fluctuate from year to year depending on manyfactors such climatic conditions, agricultural practices, storing. Mycotoxins can never be completely removed from raw materials therefore monitoring of their levels is necessary every year. Recent trends in mycotoxin analysis head towards different directions: i) validate methods for "Official Food Control" - multiresidual methods ii) rapid methods for early screening

  • Název v anglickém jazyce

    Recent trends in the area of mycotoxin analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced by various micromycetes in a wide range of foods and feeds. Several mycotoxins are potential carcinogens and have been classified by the International Agency for Research in Cancer (IARC, 1993) as humancarcinogens or potential human carcinogens. The Food Agricultural Organisation (FAO, 1999) estimated that up to 25 % of world's food crops are significantly contaminated with mycotoxins. Their incidence can fluctuate from year to year depending on manyfactors such climatic conditions, agricultural practices, storing. Mycotoxins can never be completely removed from raw materials therefore monitoring of their levels is necessary every year. Recent trends in mycotoxin analysis head towards different directions: i) validate methods for "Official Food Control" - multiresidual methods ii) rapid methods for early screening

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3121" target="_blank" >QF3121: Kontaminace pšenice mykotoxiny a rezidui pesticidů v různých pěstitelských systémech a možnosti jejich eliminace.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění a ochraně rostlin

  • ISBN

    80-86908-03-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    123-128

  • Název nakladatele

    VÚP Troubsko

  • Místo vydání

    Troubsko

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku