Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vlastnosti antimikrobiálně aktivních lipidů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017220" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017220 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vlastnosti antimikrobiálně aktivních lipidů.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla sledována antimikrobiální aktivita mastných kyselin se střední délkou řetězce a jejich derivátů s polyoly (1-acylglyceroly, 6-O-acylsacharosy, 6-O-acylglukosy). Detekční mikroorganismy byly vybrány: 1) Bacillus cereus DMF 2001, 2) Fusarium culmorumDMF 0103. Dále byl sledován vliv hodnoty pH prostředí na antibakteriální aktivitu testovaných látek vůči B. cereus. Mikroskopicky byl sledován vliv testovaných látek na spory F. culmorum.

  • Název v anglickém jazyce

    The properties of antimicrobial active lipids

  • Popis výsledku anglicky

    It was studied the antimicrobial activity of fatty acids with middle long chain and their derivatives with polyols (1-acylglycerols, 6-O-acylsucrose, 6-O-acylglucose). Detecting microorganisms were: 1, Bacillus cereus DMF 2001, 2) Fusarium culmorum DMF 0103. It was observed the influence of pH value of medium on antibacterial activity of tested substances towards B. cereus. The influence of tested substances on spore of F. culmorum was observed microscopically

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F03%2F0374" target="_blank" >GA525/03/0374: Antimikrobiální vlastnosti esterů mastných kyselin s polyoly</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 44. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    80-86238-97-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    99-104

  • Název nakladatele

    Palma Tumys a.s.

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Liptovský Ján, Slovensko

  • Datum konání akce

    10. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku