Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017770" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017770 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl studován rozsah oxidace tukové násady (TN) v přítomnosti monoacylglycerolů s 10 (MKG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) uhlíkovými atomy v acylovém řetězci, dále v přítomnosti komerčního emulgátoru D. Pro určení rozsahu oxidace bylo měřeno peroxidové číslo, obsah konjugovaných dienů, p-anisidinové číslo, číslo kyselosti. Co se týče primárních oxidačních produktů systémy TN+MKG a TN+MMG oxidovaly nejrychleji, zatímco systémy TN+MSG a TN+emulgátor D oxidovaly nejpomaleji. Obsah sekundárních oxidačních produktů rostl nejvíce u systémů TN+MLG, TN+MMG a TN+MSG a nejméně u systému TN+MKG a TN+emulgátor D.

  • Název v anglickém jazyce

    Oxidation stability of the fat blend in the presence monoacylglycerols

  • Popis výsledku anglicky

    It was studied the rate of oxidation of fat blend (FB) in the present of monoacylglycerols with 10 (MCG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) carbon atoms in acyl chain and futher commercial emulsifier D. Peroxide value, conjugated diens content, p-anisidine value and acid value were measured for determination of the oxidation rate. In term of primary oxidative products systems FB+MCG and FB+MMG oxidized the fastest while systems FB+MSG and FB+emulsifier D oxidized minimally. The content of secondaryoxidative products was maximal in the systems FB+MLG, FB+MMG, FB+MSG and minimal in the systems FB+MCG, FB+emulsifier D.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    302-305

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    29. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku