Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Oxidace lipidů v emulzích typu olej ve vodě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019237" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019237 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Oxidace lipidů v emulzích typu olej ve vodě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této práci byl zkoumán vliv délky acylového řetězce (C12, C14, C16, C18) přítomného emulgátoru (směs monoacylglycerolu a 6-O-acylsacharosy) na oxidaci lipidů v emulzích olej ve vodě. Bylo zjištěno, že rozdíly mezi emulzemi jsou minimální. V emulzi D (směs komerčního monoacylglycerolového emulgátoru D a 6-O-palmitoylsacharosa a 6-O-stearoylsacharosa) byl zaznamenán nejnižší nárůst hydroperoxidů a konjugovaných dienů a nejvyšší nárůst p-anisidinového čísla. Došlo tedy zřejmě v tomto systému k rychlejšípřeměně primárních oxidačních produktů na sekundární oxidační produkty ve srovnání s ostatními emulzemi.

  • Název v anglickém jazyce

    Lipid oxidation in emulsions of oil in water type

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of length of acyl chain (C12, C14, C16, C18) of emulsifier (a mixture of monoacylglycerol and 6-O-acylsucrose) on lipid oxidation in emulsion of oil in water type was studied. Differences among emulsions are small. In emulsion D (a mixtureof commercial monoacylglycerol emulsifier D and 6-O-palmitoylsucrose and 6-O-stearoylsucrose) the lowest increase of hydroperoxides and conjugated diens content and the highest increase of p-anisidine value were achieved. Obviously primary oxidative products evolved into secondary oxidative products faster in comparison with other emulsions.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    344-347

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku