Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv směsi fosfolipidového a monoacylglycerolového emulgátoru na oxidaci lipidů v emulzích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017778" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017778 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv směsi fosfolipidového a monoacylglycerolového emulgátoru na oxidaci lipidů v emulzích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl zkoumán vliv směsi fosfolipidové frakce (lecithin, deolejovaný lecithin, PC- nebo PE-frakce) a monoacylglycerolového emulgátoru (emulgátor D nebo monostearoylglycerol) na rychlost oxidace lipidů v emulzích a velikost vodných částic emulzí. Emulze obsahující směs monoacylglycerolu a fosfolipidového emulgátoru oxidovaly rychleji než emulze obsahující pouze monoacylglycerol. Velikost částic emulze se směsí monoacylglycerolu a PC- nebo PE-frakce byla přibližně 2 &#61549;m, u ostatních emulzí přibližně 4&#61549;m.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of the mixture of phospholipids and monoacylglycerols emulsifiers on the oxidation of lipids in emulsions

  • Popis výsledku anglicky

    It was studied the influence of mixture of phospholipid fraction (lecithin, deoleid lecithin, PC- or PE-fraction) and monoacylglycerol emulsifier (emulsifier D or monostearoylglycerol) on the rate of lipid oxidation in emulsion and the droplet size of emulsions. Emulsion containing of mixture of monoacylglycerol and phospholipid emulsifier oxidized faster than emulsion containing only monoacylglycerol. The droplet size of emulsion with the mixture of monoacylglycerol and PC- or PE-fraction was approximately 2 &#61549;m, the droplet size of another emulsions was approximately 4 &#61549;m.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 44. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    80-86238-97-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    157-162

  • Název nakladatele

    Palma Tumys a.s.

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Liptovský Ján,Slovensko

  • Datum konání akce

    10. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku