Antimikrobiální vlastnosti acylglykosidů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017776" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017776 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antimikrobiální vlastnosti acylglykosidů
Popis výsledku v původním jazyce
Byly testovány antimikrobiální vlastnosti mastných kyselin (C11, C16, C16:1), jejich 1-monoacylglycerolů a monoacylglukosy C16:1 na grampozitivní bakterii Bacillus cereus DMF 2001. Pro zjištění, zda testované látky nepodporují růst daného mikroorganismu,byla zkoumána schopnost bakterie utilizovat testované látky.
Název v anglickém jazyce
Antimicrobial properties of acylglycosides
Popis výsledku anglicky
The objective of this study was to investigate the susceptibility of Bacillus cereus DMF 2001 to the antimicrobial properties of several fatty acids and their esters. Fatty acids (C11, C16, C16:1), their corresponding monoacylglycerols and monoacylglucose C16:1 were used. To investigate if the tested compounds promote the microbial growth, the ability of the bacteria to utilize the compounds was studied.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 44. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
80-86238-97-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
95-98
Název nakladatele
Palma Tumys a.s.
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Liptovský Ján, Slovensko
Datum konání akce
10. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—