Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční vlastnosti bílku upraveného ultrafiltrací

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017882" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017882 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční vlastnosti bílku upraveného ultrafiltrací

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla provedena ultrafiltrace pasterovaných vaječných bílků a byla sledována sušina a obsah bílkovin a retentátu, který byl podroben šlehání. Z nalezených hodnot byla vypočtena kapacita tvorby pěny a její stabilita. Poměr bílkovin k sušině byl 0.93+/-0.03. Nejvyšší schopnost tvořit pěnu a nejvyšší stabilita pěny odpovídala obsahu sušiny 14.4+/-0.2 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Function properties of ultrafiltrated egg white

  • Popis výsledku anglicky

    The ultrafiltration of pasteurised egg white was carried and the dry matter content and proteine content of retentate samples was determined. Foaming capacity and foam stability were calculated. The ratio of the protein to dry matter in samples was 0.93+/-0.03. The highes foaming capacity and foam stability were obtained with dry matter content 14.4+/-0.2 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    389-393

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku