Jakostní parametry kýty černé zvěřiny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002961" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002961 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jakostní parametry kýty černé zvěřiny
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo hodnocení kvalitativních vlastností kýty zvěřiny z divočáků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, čistých bílkovin a kolagenu) byly měřeny v mase z kýty. Vzorky pocházely z divokých prasat (Sus scrofa scrofa) ulovených v České republice od června do prosince 2009. Našli jsme rozdíly mezi samicemi (sele - lončák), respektivě v obsahu čistých bílkovin (P <= 0.01) a obsahu sušiny (P <= 0.001). Kýta ze samic lončáka měla vyšší obsah sušiny, tuku a čistých bílkovin, ale vyšší obsah kolagenu měly samice selat.
Název v anglickém jazyce
Qualitative characteristics leg of wild boar venison
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate qualitative characteristics leg of wild boar venison. Chemical parameters (content of dry matter, fat, pure protein and collagen) were measured in meat from leg. Samples came from wild boar (Sus scrofa scrofa) huntedin Czech Republic from June to December 2009. We found differences between females (piglets - hoggets), respectively content of pure protein (P <= 0.01) and content of dry matter (P <= 0.001). Leg from females of hoggets had the highest content of dry matter, fat and pure protein, but the highest value of content collagen had females of piglets.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
ISBN
978-80-7305-121-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—