Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakostní parametry kýty černé zvěřiny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002968" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002968 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jakostní parametry kýty černé zvěřiny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo hodnocení kvalitativních vlastností kýty zvěřiny z divočáků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, čistých bílkovin a kolagenu) byly měřeny v mase z kýty. Vzorky pocházely z divokých prasat (Sus scrofa scrofa) ulovených v České republice od června do prosince 2009. Našli jsme rozdíly mezi samicemi (sele - lončák), respektivě v obsahu čistých bílkovin (P <= 0.01) a obsahu sušiny (P <= 0.001). Kýta ze samic lončáka měla vyšší obsah sušiny, tuku a čistých bílkovin, ale vyšší obsah kolagenu měly samice selat.

  • Název v anglickém jazyce

    Qualitative characteristics leg of wild boar venison

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate qualitative characteristics leg of wild boar venison. Chemical parameters (content of dry matter, fat, pure protein and collagen) were measured in meat from leg. Samples came from wild boar (Sus scrofa scrofa) huntedin Czech Republic from June to December 2009. We found differences between females (piglets - hoggets), respectively content of pure protein (P <= 0.01) and content of dry matter (P <= 0.001). Leg from females of hoggets had the highest content of dry matter, fat and pure protein, but the highest value of content collagen had females of piglets.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    speciální

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus