Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Inhibiční účinek laktobacilů proti plísním rodu Fusarium a Aspergillus.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017951" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017951 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Inhibiční účinek laktobacilů proti plísním rodu Fusarium a Aspergillus.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antifungálna aktivita proti plesniam Fusarium a Aspergillus sa sledovala agarovou difúznou metódou, a to použitím živých buniek alebo supernatantu. V ďalšom kroku sa zisťoval vplyv laktobacillov na rast a produkciu aflatoxínu B1 kmeňov rodu Aspergillus počas spoločnej kultivácie v tekutom médiu.

  • Název v anglickém jazyce

    Inhibition effect of lactobacilli against moulds Fusarium and Aspergillus.

  • Popis výsledku anglicky

    Antifungal activity against Fusarium spp. and Aspergillus spp. detected by agar diffusion method in two versions. In the version 1, monitoring of cells activity was investigated after cultivation in MRS broth. In version 2, inhibition of neutralized andheat treated supernatant of culture broth was retrieved. In the following step inhibitory effect of lactobacilli on growth and mycotoxin production of Asp. flavus and Asp. parasiticus was determinated by cultivation in liquid media. Mycelium mass was andproduction of aflatoxin B1 was determined during cultivation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Seminář Mikrobiologie potravin, Třešť

  • ISBN

    80-7080-625-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    60-68

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Třešť

  • Datum konání akce

    22. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku