Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Skreening bakterií mléčného kvašení z majonézových výrobků a surovin z hlediska antimikrobiální aktivity.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00018978" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00018978 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/07:00002545

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Screening of lactic acid bacteria for antimicrobial properties from mayonnaise based products and raw materials.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A collection of lactic acid bacteria isolated from both delicacy products and raw materials used to manufacture them was tested for antimicrobial activity. Out of 144 strains (97 lactobacilli, 23 lactococci and 24 enterococci) only three supernatants ofEnterococcus spp. strains (EN3, EN14 and EN15) exhibited antibacterial activity against lactobacilli and lactococci. The supernatant of the strain EN3 exclusively inhibited the growth of Bacillus cereus and Listeria monocytogenes. Enterococcus strains EN3, EN14 and EN15 produced thermostable bacteriocins, which had antibacterial activity.

  • Název v anglickém jazyce

    Screening of lactic acid bacteria for antimicrobial properties from mayonnaise based products and raw materials.

  • Popis výsledku anglicky

    A collection of lactic acid bacteria isolated from both delicacy products and raw materials used to manufacture them was tested for antimicrobial activity. Out of 144 strains (97 lactobacilli, 23 lactococci and 24 enterococci) only three supernatants ofEnterococcus spp. strains (EN3, EN14 and EN15) exhibited antibacterial activity against lactobacilli and lactococci. The supernatant of the strain EN3 exclusively inhibited the growth of Bacillus cereus and Listeria monocytogenes. Enterococcus strains EN3, EN14 and EN15 produced thermostable bacteriocins, which had antibacterial activity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Food Research and Technology

  • ISSN

    1438-2377

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1-2

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    265-272

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus