Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019069" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kmen EN3 byl izolován z tatarské omáčky a dle fenotypových a genotypových metod identifikován jako Enterococcus mundtii. Tento kmen vykazoval dříve silnou antibakteriální aktivitu díky produkci bakteriocinu II. třídy. Dále tento kmen produkoval tyramin abyl rezistentí vůči streptomycinu. Vliv tohoto kmene na trvanlivost majonézy a tatarské omáčky byl pozorován pouze pro přídaek jeho supernatantu do tatarské omáčky.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of addition Enterococcus mundtii EN3 in mayonnaise and Tartar sauce on their shelf-life

  • Popis výsledku anglicky

    Strain EN3 isolated from Tartar sauce was identified according to the phenotypical and genotypical methods as Enterococcus mundtii. This strain showed previously wide inhibitory spectrum against different bacteria, because it produces bacteriocin of class II. This strain produced tyramin and showed resistance to streptomycin. Effect of this strain on shelf-life of mayonnaise and Tartar sauce was observed only after addition of its supernatant to Tartar sauce.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Seminář Mikrobiologie potravin, Třešť

  • ISBN

    978-80-7080-671-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    53-59

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku