Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reologie a textura tatarských omáček

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024381" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024381 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reologie a textura tatarských omáček

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tatarská omáčka se vyrábí převážně z majonézy a nakrájených okurek, cibule, vajec a mohou se přidávat i další ingredience. Jako zahušťovadlo se někdy používá hořčice. Omáčka má většinou hrubší konzistenci. Soubor dvaceti výrobků získaných z tržní sítě byl analyzován několika reologickými postupy a také pomocí senzorického profile dělaného pro texturní charakteristiky a chuť a vůni. Byly pozorovány velké rozdíly mezi vzorky. Vliv zahušťovadla byl důležitější pro reologické vlastnosti vice než pro senzorické vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Rheology and texture of tartare sauce

  • Popis výsledku anglicky

    Tartar sauce is a sauce made mainly from mayonnaise and finely chopped pickled cucumber, capers onions, chopped hard-boiled eggs and other ingredients can also addend. Dijon mustard is often used as an emulsifier. The sauce is typically of a rough consistency. A set of 20 samples of tartar source purchased on the market were analysed by several rheological procedures (Rheo-Stress 300) and by sensory profiling of both textural and flavour characteristics. A great variance was observed of all characteristics in all sample variables. The influence of thickener was important for rheology properties more than for sensory quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek z XLVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    978-80-86238-75-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    UNILEVER ČR, spol. s r. o.

  • Místo vydání

    Nelahozeves

  • Místo konání akce

    Železná Ruda

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku