Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

K testu kvality chleba MF Dnes. Ročenka pekaře a cukráře 2007

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019095" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019095 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    K testu kvality chleba MF Dnes. Ročenka pekaře a cukráře 2007

  • Popis výsledku v původním jazyce

    20 vzorků běžného českého konzumního pšenično-žitného chleba bylo náhodně zakoupeno v běžné obchodní síti. Jejich kvalita byla hodnocena komisí složenou z 11 odborníků. Hodnoceno bylo 5 ukazatelů kvality střídy i kůrky. 14 vzorků bylo hodnoceno ve skupině výtečné, dobré nebo vyhovující. 6 vzorků bylo nevyhovujících. Nejlepší hodnocení získaly vzorky z větších průmyslových pekáren, nejhorší vzorky z malých pekáren uvnitř supermarketů.

  • Název v anglickém jazyce

    An explanation to a test of bread quality organized together with the MFDnes daily.

  • Popis výsledku anglicky

    20 samples of standard type Czech bread were bought in detail shops (mainly super and hypermarkets) by random choice. 5 different quality characteristics were evaluated by the board of 11 specialists. 14 samples were best, good or acceptable quality, 6 samples were poor quality. Best quality breads were produced in greater industrial bakeries. Worst quality was from the in-shop bakeries in supermarkets.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    34-41

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus