K testu kvality chleba MF Dnes. Ročenka pekaře a cukráře 2007
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019095" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019095 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
K testu kvality chleba MF Dnes. Ročenka pekaře a cukráře 2007
Popis výsledku v původním jazyce
20 vzorků běžného českého konzumního pšenično-žitného chleba bylo náhodně zakoupeno v běžné obchodní síti. Jejich kvalita byla hodnocena komisí složenou z 11 odborníků. Hodnoceno bylo 5 ukazatelů kvality střídy i kůrky. 14 vzorků bylo hodnoceno ve skupině výtečné, dobré nebo vyhovující. 6 vzorků bylo nevyhovujících. Nejlepší hodnocení získaly vzorky z větších průmyslových pekáren, nejhorší vzorky z malých pekáren uvnitř supermarketů.
Název v anglickém jazyce
An explanation to a test of bread quality organized together with the MFDnes daily.
Popis výsledku anglicky
20 samples of standard type Czech bread were bought in detail shops (mainly super and hypermarkets) by random choice. 5 different quality characteristics were evaluated by the board of 11 specialists. 14 samples were best, good or acceptable quality, 6 samples were poor quality. Best quality breads were produced in greater industrial bakeries. Worst quality was from the in-shop bakeries in supermarkets.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ročenka pekaře a cukráře
ISSN
1231-241X
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
34-41
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—