Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biosyntéza složek potravin:vitaminy. 1. Ve vodě rozpustné vitaminy: část 1 - přehledný článek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019259" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019259 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biosynthesis of food constituents: Vitamins. 2. Water - soluble vitamins: part 1 - a review.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    These review articles give a survey of the generally accepted biosynthetic pathways that lead to water-soluble vitamins in microorganisms, plants and some animals. The biosynthetic pathways leading to the B-group vitamins (thiamin, riboflavin, nicotinicacid and nicotinamide, pantothenic acid, vitamin B6) are described in detail using reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations based on chemical principles and mechanisms. The biosynthetic pathways of the major biologically active forms of the B-group vitamins are presented and discussed as well. Water-soluble vitamins are associated with biochemical reactions that proceed in all organisms as they act as cofactors of many important enzymes involved in proteins, lipids, sugars, and many secondary products metabolism. Water-soluble vitamins of the B-group are principally synthesized by microorganisms (e.g. also by intestinal microflora) and plants, but animals must obtain these vitamins most

  • Název v anglickém jazyce

    Biosynthesis of food constituents: Vitamins. 2. Water - soluble vitamins: part 1 - a review.

  • Popis výsledku anglicky

    These review articles give a survey of the generally accepted biosynthetic pathways that lead to water-soluble vitamins in microorganisms, plants and some animals. The biosynthetic pathways leading to the B-group vitamins (thiamin, riboflavin, nicotinicacid and nicotinamide, pantothenic acid, vitamin B6) are described in detail using reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations based on chemical principles and mechanisms. The biosynthetic pathways of the major biologically active forms of the B-group vitamins are presented and discussed as well. Water-soluble vitamins are associated with biochemical reactions that proceed in all organisms as they act as cofactors of many important enzymes involved in proteins, lipids, sugars, and many secondary products metabolism. Water-soluble vitamins of the B-group are principally synthesized by microorganisms (e.g. also by intestinal microflora) and plants, but animals must obtain these vitamins most

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    49-64

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus