Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biosyntéza složek potravin:vitaminy. 1. Ve vodě rozpustné vitaminy: část 1 - přehledný článek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019260" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019260 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biosynthesis of food constituents: Vitamins. 2. Water - soluble vitamins: part 2 - a review.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This review article gives a survey of the generally accepted biosynthetic pathways that lead to some water-soluble vitamins in microorganisms, plants and some animals. The biosynthetic pathways leading to the B-group vitamins (biotin, folates, cobalamins, vitamin B12) and vitamin C (L-ascorbic acid), and its analogues such as D-erythro-ascorbic acid are described in detail using reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations based on chemical principles and mechanisms.

  • Název v anglickém jazyce

    Biosynthesis of food constituents: Vitamins. 2. Water - soluble vitamins: part 2 - a review.

  • Popis výsledku anglicky

    This review article gives a survey of the generally accepted biosynthetic pathways that lead to some water-soluble vitamins in microorganisms, plants and some animals. The biosynthetic pathways leading to the B-group vitamins (biotin, folates, cobalamins, vitamin B12) and vitamin C (L-ascorbic acid), and its analogues such as D-erythro-ascorbic acid are described in detail using reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations based on chemical principles and mechanisms.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    101-118

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus