Biosyntéza složek potravin:vitaminy. 1. Ve vodě rozpustné vitaminy: část 1 - přehledný článek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019260" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019260 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biosynthesis of food constituents: Vitamins. 2. Water - soluble vitamins: part 2 - a review.
Popis výsledku v původním jazyce
This review article gives a survey of the generally accepted biosynthetic pathways that lead to some water-soluble vitamins in microorganisms, plants and some animals. The biosynthetic pathways leading to the B-group vitamins (biotin, folates, cobalamins, vitamin B12) and vitamin C (L-ascorbic acid), and its analogues such as D-erythro-ascorbic acid are described in detail using reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations based on chemical principles and mechanisms.
Název v anglickém jazyce
Biosynthesis of food constituents: Vitamins. 2. Water - soluble vitamins: part 2 - a review.
Popis výsledku anglicky
This review article gives a survey of the generally accepted biosynthetic pathways that lead to some water-soluble vitamins in microorganisms, plants and some animals. The biosynthetic pathways leading to the B-group vitamins (biotin, folates, cobalamins, vitamin B12) and vitamin C (L-ascorbic acid), and its analogues such as D-erythro-ascorbic acid are described in detail using reaction schemes, sequences, and mechanisms with enzymes involved and detailed explanations based on chemical principles and mechanisms.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
18
Strana od-do
101-118
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—