Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita šunky po přídavku antioxidantů extrahovaných z rozmarýnu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019994" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00019994 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita šunky po přídavku antioxidantů extrahovaných z rozmarýnu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pomocí analýzy obrazu a thiobarbiturového čísla byly sledovány změny kvality šunek. Přídavek aditivních barviv má vliv na průběh barevných změn v šunce při skladování, hodnoty TBA čísla jsou nejnižší u vzorků s košenilou. Rozmarýnový extrakt měl vliv spíše prooxidační, a to jak na změnu barvy, tak na rychlost oxidace tuků. Jeho použití do tohoto typu masných výrobků vyžaduje další detailní studium, zejména je třeba nalézt vhodné dávkování.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of cooked ham was evaluated by means of a video image analysis and determination of thiobarbituric acid value (TBA). The addition of colorants has an effect on development of colour changes in ham during storage. The TBA values were the lowest for the samples with addition of cochineal. Rosemary extract had rather pro-oxidative effect both on colour changes and rate of lipids oxidation. It is necessary to find an acceptable dosage of this antioxidant in meat products.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z XXXIX.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr u Nového Města na Moravě

  • Datum konání akce

    26. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku