Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení tvrdosti zrna komerční pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021087" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021087 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Commercial wheat hardness evaluation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Commercial wheat from 6 Czech planting sites and two crop years (2006 and 2007) were used for grain hardness measurement by PSI method. Samples were at first characterised by means of standard traits (test weight, wet gluten and protein content, Zeleny?svalue, Falling Number), and then milled at laborato-ry mills FQC 109 and CD 1 Chopin with flour yield assessment. The results showed that nearly 80% of samples from both growing seasons fall in medium hard category (PSI 17-20%). Correlations between kernel hardness and the wheat quality parameters were calculated. Moderate relations were found as be-tween PSI hardness and protein content (0.316), so between flour yields from both mills (0.554).

  • Název v anglickém jazyce

    Commercial wheat hardness evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    Commercial wheat from 6 Czech planting sites and two crop years (2006 and 2007) were used for grain hardness measurement by PSI method. Samples were at first characterised by means of standard traits (test weight, wet gluten and protein content, Zeleny?svalue, Falling Number), and then milled at laborato-ry mills FQC 109 and CD 1 Chopin with flour yield assessment. The results showed that nearly 80% of samples from both growing seasons fall in medium hard category (PSI 17-20%). Correlations between kernel hardness and the wheat quality parameters were calculated. Moderate relations were found as be-tween PSI hardness and protein content (0.316), so between flour yields from both mills (0.554).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proccedings of Congress of Cereals ? Their Products and Processing

  • ISBN

    978-963-9732-38-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    University of Debrecen, Centre of Agricultural Sciences and Engineering, Institute of Food Science, Quality Assurance and Microbiology

  • Místo vydání

    Debrecen

  • Místo konání akce

    Debrecen, Hungary

  • Datum konání akce

    27. 10. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku