Vliv netradičních obilovin na barvu těstovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021088" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021088 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Non-tradicional cereals effect on pasta colour
Popis výsledku v původním jazyce
For assessment of influence of tritordeum, spring barely, buckwheat, corn, lupin, millet and soya addition (crops 2006-2007) on pasta colour, three flour types were used ? bright and semi-bright common ones and semolina. Colour was measured at spectrophotometer Minolta CM-2600d. Single flours differed in yellowness b*, which was the highest for semolina as presumed. Supplement with non-traditional cereals on 20% level caused significantly different product colour changes, which were dependent on flour type used. Regardless to flour type, observed trends of colour changes measured in the single cereal crops were similar.
Název v anglickém jazyce
Non-tradicional cereals effect on pasta colour
Popis výsledku anglicky
For assessment of influence of tritordeum, spring barely, buckwheat, corn, lupin, millet and soya addition (crops 2006-2007) on pasta colour, three flour types were used ? bright and semi-bright common ones and semolina. Colour was measured at spectrophotometer Minolta CM-2600d. Single flours differed in yellowness b*, which was the highest for semolina as presumed. Supplement with non-traditional cereals on 20% level caused significantly different product colour changes, which were dependent on flour type used. Regardless to flour type, observed trends of colour changes measured in the single cereal crops were similar.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proccedings of Congress of Cereals - their Products and Processing
ISBN
978-963-9732-38-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
DATE
Místo vydání
Debrecen
Místo konání akce
Debrecen, Hungary
Datum konání akce
27. 10. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—