Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021095" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021095 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
Popis výsledku v původním jazyce
Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka.
Název v anglickém jazyce
Influence of wheat flour and further components on pasta quality
Popis výsledku anglicky
Pasta were produced according to standardised pasta-making procedure of ITC Prague by using press Korngolg TR70 from three flour types ? bright, semi-bright and semolina. Egg ratio addition (0, 1, 2) on pasta colour was measured on Minolta CM-2600d. Determined yellowness values b* were understandably higher for semolina. The strongest positive impact of increasing eggs percentage was observed for pasta from bright flour. Cluster analysis proved a dominant role of used flour on prepared pasta colour.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 17. Odborného semináře Qualima 08 k jakosti potravinářských a krmivářských produktů
ISBN
—
ISSN
1213-5380
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mezos S.r.o.
Místo vydání
Hradec Králové
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
21. 10. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—