Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021095" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021095 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of wheat flour and further components on pasta quality

  • Popis výsledku anglicky

    Pasta were produced according to standardised pasta-making procedure of ITC Prague by using press Korngolg TR70 from three flour types ? bright, semi-bright and semolina. Egg ratio addition (0, 1, 2) on pasta colour was measured on Minolta CM-2600d. Determined yellowness values b* were understandably higher for semolina. The strongest positive impact of increasing eggs percentage was observed for pasta from bright flour. Cluster analysis proved a dominant role of used flour on prepared pasta colour.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 17. Odborného semináře Qualima 08 k jakosti potravinářských a krmivářských produktů

  • ISBN

  • ISSN

    1213-5380

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mezos S.r.o.

  • Místo vydání

    Hradec Králové

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    21. 10. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku