Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické hodnocení barevných těstovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098506" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00098506 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické hodnocení barevných těstovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření.

  • Název v anglickém jazyce

    Senzory Evaluation of Coloured Pasta

  • Popis výsledku anglicky

    Pasta is made from wheat flour T 550 and semolina from hard wheat with natural colourants - spinach and sauce of red beet (3%, 5%, 10% addition ) in two variants. One of them was out of eggs and the other with three eggs to 1 kg flour. Senzory analysis was fulfiled (testing of colour, smell, shape, adhesiveness, taste and general impression). Markedly coloured raw pasta is losing the colour during the cooking process. The lastinger colour was in semolina pasta. It was not proved that the addition of eggcan prevent coloured pasta from losing colour.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín

  • ISBN

    80-8069-767-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    293-297

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku