Senzorické hodnocení barevných těstovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098556" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00098556 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické hodnocení barevných těstovin
Popis výsledku v původním jazyce
Byly vyrobeny těstoviny z pšeničné mouky polohrubé a ze semoliny s přídavkem 3%, 5%, 10% špenátu a 3%, 5%, 10% šťávy z červené řepy ve dvou variantách, jedna byla bezvaječná. a druhá s přidáním 3 vajec na 1 kg mouky. Vyrobené těstoviny byly vyhodnoceny senzoricky (barva, vůně, tvar, lepivost, chuť a celkový dojem). Těstoviny s přídavkem špenátu i šťávy z červené řepy vařením barvu ztrácejí. Barevně stálejší byly těstoviny vyrobené ze semoliny. Neprokázalo se, že by přídavek vajec zabránil uvolňování barvy při vaření.
Název v anglickém jazyce
Senzory Evaluation of Coloured Pasta
Popis výsledku anglicky
Pasta is made from wheat flour T 550 and semolina from hard wheat with natural colourants - spinach and sauce of red beet (3%, 5%, 10% addition ) in two variants. One of them was out of eggs and the other with three eggs to 1 kg flour. Senzory analysis was fulfiled (testing of colour, smell, shape, adhesiveness, taste and general impression). Markedly coloured raw pasta is losing the colour during the cooking process. The lastinger colour was in semolina pasta. It was not proved that the addition of eggcan prevent coloured pasta from losing colour
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
ISBN
80-8069-766-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
63-63
Název nakladatele
Slovenská poĺnohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—