Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výběr barevných odrůd brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021231" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021231 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    EVALUATION OF FLESH COLORED VARIETIES FOR SPECIALTY MARKET

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The development of many human chronic and degenerative diseases is associated with oxidative stress. Diets rich in fruits and vegetables have been considered as excellent source of natural antioxidants. Potato tubers, in particular containing anthocyanins in flesh, can be their significant source. During three years totally 25 varieties were evaluated. Based on antioxidant capacity and tuber appearance blue-flesh varieties Blaue St Galler, Olivia and red-flesh varieties Mountain Rose and Herbie 26 are recommended for commercial production.

  • Název v anglickém jazyce

    EVALUATION OF FLESH COLORED VARIETIES FOR SPECIALTY MARKET

  • Popis výsledku anglicky

    The development of many human chronic and degenerative diseases is associated with oxidative stress. Diets rich in fruits and vegetables have been considered as excellent source of natural antioxidants. Potato tubers, in particular containing anthocyanins in flesh, can be their significant source. During three years totally 25 varieties were evaluated. Based on antioxidant capacity and tuber appearance blue-flesh varieties Blaue St Galler, Olivia and red-flesh varieties Mountain Rose and Herbie 26 are recommended for commercial production.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    17 th Triennial Conference OF the European Association for Potato Research

  • ISBN

  • ISSN

    1016-4790

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Transilvania University of Brasov Publishing House

  • Místo vydání

    Brasov , Romania

  • Místo konání akce

    Brasov, romania

  • Datum konání akce

    6. 6. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku