Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Colour Evaluation of Different Pasta Samples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021392" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021392 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Colour Evaluation of Different Pasta Samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pasta colour from 3 wheat flour types, diverse egg-ratio (0, 1, 2), and with non-traditional cereals supplements was measured. The tested durum wheat flour had higher yellowness b* (22.2) than the common wheat flour (8.1). The rising egg-proportion increased pasta yellowness. Positive impact of 10% flour substitute was identified for lupine (dependently to wheat botany species) ? 130% yellowness increase was observed. At 20% substitute, also corn addition had a positive impact on pasta colour, too.

  • Název v anglickém jazyce

    Colour Evaluation of Different Pasta Samples

  • Popis výsledku anglicky

    Pasta colour from 3 wheat flour types, diverse egg-ratio (0, 1, 2), and with non-traditional cereals supplements was measured. The tested durum wheat flour had higher yellowness b* (22.2) than the common wheat flour (8.1). The rising egg-proportion increased pasta yellowness. Positive impact of 10% flour substitute was identified for lupine (dependently to wheat botany species) ? 130% yellowness increase was observed. At 20% substitute, also corn addition had a positive impact on pasta colour, too.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000262713300004

  • EID výsledku v databázi Scopus