Colour Evaluation of Different Pasta Samples
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021392" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021392 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Colour Evaluation of Different Pasta Samples
Popis výsledku v původním jazyce
Pasta colour from 3 wheat flour types, diverse egg-ratio (0, 1, 2), and with non-traditional cereals supplements was measured. The tested durum wheat flour had higher yellowness b* (22.2) than the common wheat flour (8.1). The rising egg-proportion increased pasta yellowness. Positive impact of 10% flour substitute was identified for lupine (dependently to wheat botany species) ? 130% yellowness increase was observed. At 20% substitute, also corn addition had a positive impact on pasta colour, too.
Název v anglickém jazyce
Colour Evaluation of Different Pasta Samples
Popis výsledku anglicky
Pasta colour from 3 wheat flour types, diverse egg-ratio (0, 1, 2), and with non-traditional cereals supplements was measured. The tested durum wheat flour had higher yellowness b* (22.2) than the common wheat flour (8.1). The rising egg-proportion increased pasta yellowness. Positive impact of 10% flour substitute was identified for lupine (dependently to wheat botany species) ? 130% yellowness increase was observed. At 20% substitute, also corn addition had a positive impact on pasta colour, too.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000262713300004
EID výsledku v databázi Scopus
—