Modelling of wheat, flour and bread quality parameters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022218" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022218 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Modelling of wheat, flour and bread quality parameters
Popis výsledku v původním jazyce
Correlation analysis in set of 281 food wheat samples confirmed known bindings between specific bread volume and flour protein content (r = 0.19) and Zeleny?s test (0.23) and also by activity of amylases (-0.26) (P = 99%). Statistical model confirmed importance of these features and the alveograph ones, too, for bread volume prediction, but the obtained model did not explained features variance in the tested sample set enough (R2adjusted = 0.38).
Název v anglickém jazyce
Modelling of wheat, flour and bread quality parameters
Popis výsledku anglicky
Correlation analysis in set of 281 food wheat samples confirmed known bindings between specific bread volume and flour protein content (r = 0.19) and Zeleny?s test (0.23) and also by activity of amylases (-0.26) (P = 99%). Statistical model confirmed importance of these features and the alveograph ones, too, for bread volume prediction, but the obtained model did not explained features variance in the tested sample set enough (R2adjusted = 0.38).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
2(40)
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—