Acyl fructose, their preparation by the enzyme and their antimicrobial properties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022265" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022265 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Acylfruktózy, enzýmová príprava a antimikrobiálne vlastnosti
Popis výsledku v původním jazyce
Cieľom práce bola enzýmová príprava povrchovo aktívnych látok (PAL) a to esterov fruktózy a vyšších mastných kyselín a otestovanie ich antimikrobiálnych vlastností na vybraných kmeňoch mikroorganizmov a overenie ich aktivity v reálnom prostredí. Bolo zistené, že enzýmovou syntézou je možné pripraviť estery fruktózy s antimikrobiálnymi vlastnostmi, ktoré je možné použiť i v reálnom prostredí.
Název v anglickém jazyce
Acyl fructose, their preparation by the enzyme and their antimicrobial properties
Popis výsledku anglicky
The aim of this project was to prepare fatty acid fructose esters (fatty acids C10, C 14) catalyzed by the enzyme Novozym 435 from Candida antarctica B, investigate their antimicrobial properties and verify their activity in a cosmetic produkt. Our results indicated that enzymatic syntesis realises potential alternative method for preparing sugar fatty acid esters with antimicrobial properties.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků
ISBN
978-80-227-3097-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská technická univerzita
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Tatranská Lomnica, Slovensko
Datum konání akce
20. 5. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—