Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Acyl fructose, their preparation by the enzyme and their antimicrobial properties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022265" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022265 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Acylfruktózy, enzýmová príprava a antimikrobiálne vlastnosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cieľom práce bola enzýmová príprava povrchovo aktívnych látok (PAL) a to esterov fruktózy a vyšších mastných kyselín a otestovanie ich antimikrobiálnych vlastností na vybraných kmeňoch mikroorganizmov a overenie ich aktivity v reálnom prostredí. Bolo zistené, že enzýmovou syntézou je možné pripraviť estery fruktózy s antimikrobiálnymi vlastnostmi, ktoré je možné použiť i v reálnom prostredí.

  • Název v anglickém jazyce

    Acyl fructose, their preparation by the enzyme and their antimicrobial properties

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this project was to prepare fatty acid fructose esters (fatty acids C10, C 14) catalyzed by the enzyme Novozym 435 from Candida antarctica B, investigate their antimicrobial properties and verify their activity in a cosmetic produkt. Our results indicated that enzymatic syntesis realises potential alternative method for preparing sugar fatty acid esters with antimicrobial properties.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků

  • ISBN

    978-80-227-3097-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská technická univerzita

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Tatranská Lomnica, Slovensko

  • Datum konání akce

    20. 5. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku