Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enzymatic preparation and antimicrobial properties of acyl fructose

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022277" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022277 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Enzýmová príprava a antimikrobiálne vlastnosti acylfruktóz

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cieľom práce bola enzýmová príprava acylfruktóz, otestovanie ich antimikrobiálnych vlastností na vybraných kmeňoch mikroorganizmov a ich overenie v pripravenej kozmetickej emulzii. Bolo zistené, že enzýmovou syntézou je možné pripraviť estery fruktózy santimikrobiálnymi vlastnosťami, ktoré je možné použiť i v reálnom prostredí. Nižší inhibičný účinok esterov fruktózy na G- baktérie je možné zvýšiť prídavkom chelatačného činidla.

  • Název v anglickém jazyce

    Enzymatic preparation and antimicrobial properties of acyl fructose

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this project was to prepare fatty acid fructose esters (fatty acids C10, C 14) catalyzed by the enzyme Novozym 435 from Candida antarctica B. investigate their antimicrobial properties and verify their activity in a cosmetic produkt. Our results indicated that enzymatic syntesis realizes a potential alternative method for preparing sugar fatty acid esters with antimicrobial aktivity which can be used in real products. Antimicrobial activity can be inceased by addition of chelating agent.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Mezinárodní kosmetologická konference 2009

  • ISBN

    978-80-254-5454-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Česká kosmetologická společnost

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Luhačovice

  • Datum konání akce

    7. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku