Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of bread lipids for 3-MCPD esters.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022348" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022348 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of bread lipids for 3-MCPD esters.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Both free and bound 3-MCPD were determined in 24 breads with defined parameters of processing. In all cases determinations were carried out for breadcrumb and crust separately. Concentration of free 3-MCPD in samples was within the interval of 9-54.5 g/kg. Concentration of bound 3-MCPD was at the interval of 2.18 ? 23.60 mg/kg of fat (i.e. 5.7?71.9 g/kg of sample). Differences of temperature in individual parts of oven were not so sufficient to make differences in production of 3-MCPD in samples.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of bread lipids for 3-MCPD esters.

  • Popis výsledku anglicky

    Both free and bound 3-MCPD were determined in 24 breads with defined parameters of processing. In all cases determinations were carried out for breadcrumb and crust separately. Concentration of free 3-MCPD in samples was within the interval of 9-54.5 g/kg. Concentration of bound 3-MCPD was at the interval of 2.18 ? 23.60 mg/kg of fat (i.e. 5.7?71.9 g/kg of sample). Differences of temperature in individual parts of oven were not so sufficient to make differences in production of 3-MCPD in samples.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06168" target="_blank" >2B06168: Strategie zajištění chemické bezpečnosti tepelně zpracovaných výrobků z brambor a cereálií</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269005600131

  • EID výsledku v databázi Scopus