Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022353" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022353 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (MA) patří v současnosti k běžně používaným postupům chránícím produkty během skladování před nežádoucími změnami chemickými, fyzikálními i mikrobiologickými. Zájem o komerční využití balení masa a masných produktů v MA vzrostl především v posledních dvaceti letech v souvislosti s rozvojem distribuce těchto produktů sítí obchodních řetězců, neboť prodloužení údržnosti, zachování kvality a zdravotní nezávadnosti produktů jsou pro prodej v dnešní doběrozhodující. Úprava atmosféry sama o sobě nemůže významněji prodloužit skladovatelnost neúdržných potravin. Je-li však aplikována jako doplněk dalších metod konzervace v rámci tzv. překážkového efektu, stává se často významným faktorem pro zlepšení kvality baleného masa a masných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Packaging of meat and meat products in modified atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    Modified atmosphere packaging (MAP) for meat and meat products is a food preservation concept that is far from new. The interest in commercial applications for MAP systems has increased tremendously in the past 20 years. The development of plastic filmsmany years ago made it possible to easily and cheaply enclose meat products in clear films and to incorporate preservative gases with the closed atmosphere to improve product shelf life and appearance. New developments in flexible film properties and newtechnology for gas handling and packaging equipment have facilitated the development of an increasingly sophisticated body of scientific knowledge about MAP systems.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    20(4)

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus