Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Moderní formy balení čerstvého výsekového masa od společnosti Sealed Air(R)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872932" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872932 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Moderní formy balení čerstvého výsekového masa od společnosti Sealed Air(R)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jako reakci na nevýhody tradičních forem ochranného balení masa (vakuové balení, modifikovaná atmosféra s vysokým podílem kyslíku) uvedla společnost Sealed Air(R) na trh moderní formy balení čerstvého masa. Jedná se o systém vakuového skin balení Darfresh(R), který zajišťuje produktu údržnost srovnatelnou s klasickým vakuovým balením, navíc eliminuje ztráty masové šťávy a její hromadění pod folií v důsledku vakua. Systém Mirabella(R) poskytuje masu zářivě červenou barvu účinkem modifikované atmosféry, díky použití dvojice folií s rozdílnou propustností pro plyny lze podstatně snížit výšku balíčků a umožnit kontakt vnitřní permeabilní folie se zabaleným produktem, aniž by došlo ke změně barvy masa. Významným efektem moderních forem balení masa je úsporabalicích folií a snížení emise CO2, tj. ochrana životního prostředí.

  • Název v anglickém jazyce

    Advanced forms of Fresh meat packaging from Sealed Air(R)

  • Popis výsledku anglicky

    In response to the drawbacks of traditional forms of the preservative packaging of the meat retail cuts (vacuum packaging, high oxygen modified atmosphere packaging) introduced the company Sealed Air(R) on the market advanced forms of the fresh meat packaging. It is a system of vacuum skin packaging Darfresh(R), which provides the product shelf life comparable with traditional vacuum packaging, eliminates the purge loss and the accumulation of meat juices under the film of the packing. The system Mirabella(R) provides a bright red color of the meat cuts and thanks to the pair of films with different gas permeability, the height ofthe trays can be significantly reduced. An important effect of modern forms of meat packaging is a reduction of the film consumption within the packaging process and a reduction of CO2 emissions and the protection of the environment.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    5-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus