Moderní formy balení čerstvého výsekového masa od společnosti Sealed Air(R)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872932" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872932 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Moderní formy balení čerstvého výsekového masa od společnosti Sealed Air(R)
Popis výsledku v původním jazyce
Jako reakci na nevýhody tradičních forem ochranného balení masa (vakuové balení, modifikovaná atmosféra s vysokým podílem kyslíku) uvedla společnost Sealed Air(R) na trh moderní formy balení čerstvého masa. Jedná se o systém vakuového skin balení Darfresh(R), který zajišťuje produktu údržnost srovnatelnou s klasickým vakuovým balením, navíc eliminuje ztráty masové šťávy a její hromadění pod folií v důsledku vakua. Systém Mirabella(R) poskytuje masu zářivě červenou barvu účinkem modifikované atmosféry, díky použití dvojice folií s rozdílnou propustností pro plyny lze podstatně snížit výšku balíčků a umožnit kontakt vnitřní permeabilní folie se zabaleným produktem, aniž by došlo ke změně barvy masa. Významným efektem moderních forem balení masa je úsporabalicích folií a snížení emise CO2, tj. ochrana životního prostředí.
Název v anglickém jazyce
Advanced forms of Fresh meat packaging from Sealed Air(R)
Popis výsledku anglicky
In response to the drawbacks of traditional forms of the preservative packaging of the meat retail cuts (vacuum packaging, high oxygen modified atmosphere packaging) introduced the company Sealed Air(R) on the market advanced forms of the fresh meat packaging. It is a system of vacuum skin packaging Darfresh(R), which provides the product shelf life comparable with traditional vacuum packaging, eliminates the purge loss and the accumulation of meat juices under the film of the packing. The system Mirabella(R) provides a bright red color of the meat cuts and thanks to the pair of films with different gas permeability, the height ofthe trays can be significantly reduced. An important effect of modern forms of meat packaging is a reduction of the film consumption within the packaging process and a reduction of CO2 emissions and the protection of the environment.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
5-8
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—