"B" jako balení masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872228" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872228 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
"B" jako balení masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Balení masa a masných výrobků se stalo v posledních letech součástí technologického procesu zpracování prakticky ve všech středních a větších podnicích. Obal plní řadu významných funkcí z hlediska ochrany produktu, manipulace a marketingu. Kromě jednoduchého tzv. prostého balení hrají v oboru zpracování masa stále větší roli obě formy ochranného balení, tj. vakuové balení a balení v ochranné (modifikované) atmosféře. Předkládaná práce se zabývá významem ochranného balení na údržnost a vybrané senzorickévlastnosti masa. Popisuje základní charakteristiky plastových fólií používaných při balení masa a masných výrobků, vysvětluje některé moderní způsoby balení jako je vakuové skin balení Darfresh nebo Mirabella. Zmíněné jsou rovněž způsoby aktivních nebointeligentních forem balení.
Název v anglickém jazyce
Packaging of meat and meat products - a review
Popis výsledku anglicky
Packaging has became a part of the meat processing in the most middle-size and large companies recently. Packaging performs many important functions in terms of product protection, handling and marketing. In addition to nonpreservative packaging two forms of preservative packaging (vacuum packaging and modified atmosphere packaging) play an increasingly important role in the meat industry. The present work deals with the importance of preservative packaging on shelf life and selected meat sensory characteristics. The study describes the basic characteristics of plastic films used in the packaging of meat and meat products, it explains some modern packaging methods such as vakuum skin packaging Darfresh or Mirabella and also the basic principle of active or intelligent packaging.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
8-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—