Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

"B" jako balení masa a masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872228" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872228 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    "B" jako balení masa a masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Balení masa a masných výrobků se stalo v posledních letech součástí technologického procesu zpracování prakticky ve všech středních a větších podnicích. Obal plní řadu významných funkcí z hlediska ochrany produktu, manipulace a marketingu. Kromě jednoduchého tzv. prostého balení hrají v oboru zpracování masa stále větší roli obě formy ochranného balení, tj. vakuové balení a balení v ochranné (modifikované) atmosféře. Předkládaná práce se zabývá významem ochranného balení na údržnost a vybrané senzorickévlastnosti masa. Popisuje základní charakteristiky plastových fólií používaných při balení masa a masných výrobků, vysvětluje některé moderní způsoby balení jako je vakuové skin balení Darfresh nebo Mirabella. Zmíněné jsou rovněž způsoby aktivních nebointeligentních forem balení.

  • Název v anglickém jazyce

    Packaging of meat and meat products - a review

  • Popis výsledku anglicky

    Packaging has became a part of the meat processing in the most middle-size and large companies recently. Packaging performs many important functions in terms of product protection, handling and marketing. In addition to nonpreservative packaging two forms of preservative packaging (vacuum packaging and modified atmosphere packaging) play an increasingly important role in the meat industry. The present work deals with the importance of preservative packaging on shelf life and selected meat sensory characteristics. The study describes the basic characteristics of plastic films used in the packaging of meat and meat products, it explains some modern packaging methods such as vakuum skin packaging Darfresh or Mirabella and also the basic principle of active or intelligent packaging.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    8-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus