Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The purpose of poultry meat packaging

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876515" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876515 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Význam obalu u hydinového mäsa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Úlohou obalu je vo všeobecnosti chrániť mäso pred mechanickým poškodením, brániť ho pred oxidačne-redukčnými zmenami a pred zmenami jeho organoleptických vlastností. Navyše je potenciálny zákazník prostredníctvom obalu informovaný o povahe mäsa, ktoré kupuje. V súčasnosti sa v praxi využívajú zvláštne baliace systémy, ktoré u mäsa prispievajú k predlžovaniu jeho trvanlivosti. Výber systému balenia a prípadná kombinácia plynu v balení s modifikovanou atmosférou však závisí na tom, pred akým zmenami chceme mäso chrániť. U čerstvého hydinového mäsa je dnes bežne využívaný systém balenia v atmosfére obsahujúcej kombináciu oxidu uhličitého s dusíkom. Atmosféra zložená z 30 % CO2 a 70 % N2 dokáže oproti prostému baleniu predĺžiť trvanlivosť hydinového mäsa až na 7 dní.

  • Název v anglickém jazyce

    The purpose of poultry meat packaging

  • Popis výsledku anglicky

    Generally, the functions of meat packaging are protection meat from mechanical damage, oxidation-reduction changes and changes of organoleptic properties of meat. Moreover, the packaging provides to potential customer the information about character of meat, which the customer wants to buy. Nowadays, special packaging systems are used, which contribute to the prolongation of meat shelf life. The choice of packaging system and the gasses combination in modified atmosphere packaging depend on what changes we need to protect the meat before. In case of poultry meat the system of packaging with atmosphere containing the combination of carbon dioxide and nitrogen is today normally used. Atmosphere composed of 30 % CO2 a 70 % N2 is able to prolong the shelf life of poultry meat for 7 days in comparison with aerobic package.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    16-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus