The purpose of poultry meat packaging
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876515" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876515 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Význam obalu u hydinového mäsa
Popis výsledku v původním jazyce
Úlohou obalu je vo všeobecnosti chrániť mäso pred mechanickým poškodením, brániť ho pred oxidačne-redukčnými zmenami a pred zmenami jeho organoleptických vlastností. Navyše je potenciálny zákazník prostredníctvom obalu informovaný o povahe mäsa, ktoré kupuje. V súčasnosti sa v praxi využívajú zvláštne baliace systémy, ktoré u mäsa prispievajú k predlžovaniu jeho trvanlivosti. Výber systému balenia a prípadná kombinácia plynu v balení s modifikovanou atmosférou však závisí na tom, pred akým zmenami chceme mäso chrániť. U čerstvého hydinového mäsa je dnes bežne využívaný systém balenia v atmosfére obsahujúcej kombináciu oxidu uhličitého s dusíkom. Atmosféra zložená z 30 % CO2 a 70 % N2 dokáže oproti prostému baleniu predĺžiť trvanlivosť hydinového mäsa až na 7 dní.
Název v anglickém jazyce
The purpose of poultry meat packaging
Popis výsledku anglicky
Generally, the functions of meat packaging are protection meat from mechanical damage, oxidation-reduction changes and changes of organoleptic properties of meat. Moreover, the packaging provides to potential customer the information about character of meat, which the customer wants to buy. Nowadays, special packaging systems are used, which contribute to the prolongation of meat shelf life. The choice of packaging system and the gasses combination in modified atmosphere packaging depend on what changes we need to protect the meat before. In case of poultry meat the system of packaging with atmosphere containing the combination of carbon dioxide and nitrogen is today normally used. Atmosphere composed of 30 % CO2 a 70 % N2 is able to prolong the shelf life of poultry meat for 7 days in comparison with aerobic package.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
16-21
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—