Praktické naplnění požadavků norem IFS a BRC vztahujícího se k obalům (požadavky a způsob naplnění)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022393" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022393 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Praktické naplnění požadavků norem IFS a BRC vztahujícího se k obalům (požadavky a způsob naplnění)
Popis výsledku v původním jazyce
Normy IFS a BRC zahrnují také řadu požadavků , které se přímo nebo nepřímo týkají balení potravin a obalů. Poslední verze obou norem platí od 1.1.2008 v případě normy IFS a od 1.7.2008 norma BRC verze 5. S narůstajícím počtem auditů podle nových norem aupřesňování výkladů se postupně vyvíjejí názory na způsob naplnění požadavků. V textu je výtah z požadavků normy IFS verze 5 s komentářem nožných způsobů naplnění ( specifikace, balení výrobku, dřevěné palety a dřevěné obaly, skleněné obaly, skladování obalů, sledovatelnost obalu) a jsou uvedeny požadavky normy BRC týkající se obalů v případech, kde s normy rozcházejí v míře popisnosti požadavků.
Název v anglickém jazyce
Practical implementation of the requirements of BRC and IFS standards relating to packaging.
Popis výsledku anglicky
IFS and BRC standards also include a number of requirements that are directly or indirectly related to food packaging. The latest version of the two standards applies from 1.1.2008 (IFS) and from 1.7.2008 (BRC standard version 5). An increasing number ofaudits under the new standards redefines practical implementation of the requirements. Some requirements of the IFS version 5 and BRS standard with commentary of possible ways of implementation (specifications, product packaging, wooden pallets and wooden packaging, glass containers, storage containers, packaging traceability) are summarized in the text.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Balení potravin - aktuální problémy a možná řešení
ISBN
978-80-7080-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
28. 4. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—