Systém HACCP a nová verze BRC Global Standard for Food Safety - plné pokrytí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870506" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870506 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Systém HACCP a nová verze BRC Global Standard for Food Safety - plné pokrytí
Popis výsledku v původním jazyce
Systémy managementu bezpečnosti potravin vycházející z GFSI se v průběhu desetiletí uplatnily i v našem oboru. Vzhledem k jejich cílům a zaměření je systém HACCP jedním z pilířů, na kterém standardy jako jsou IFS nebo Global Standard for Food Safety (u nás známý spíš jako BRC) stojí. Ve druhém pololetí 2011 vyšla již 6. verze Global Standard. Jaké změny přinesla do pojetí a požadavků na systém HACCP přináší následující článek.
Název v anglickém jazyce
HACCP systém and the requirements of the Global Standard for Food Safety new issue
Popis výsledku anglicky
The food safety management systems based on the GFSI have been applied over the decades in the meat processing industry. The HACCP system is the base of the standards such as IFS and Global Standard for Food Safety (also known more as BRC). In the secondhalf of 2011 the new version of the Global Standard (Issue 6) has been published. The article describes the changes of the concept and the requirements of HACCP system resulting from the new version of BRC.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
4-7
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—