Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Defekty vyvolané obalem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022397" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022397 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Defekty vyvolané obalem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek řeší přímý vliv na smyslové vlastnosti balených výrobků a to uvedením příkladů z dosavadní praxe při objasňování příčin reklamací a senzorických vad přímo způsobených obalem. Defekty jsou rozděleny na přípachy (přípachy v PET balených vod vyvolané migrací acetaldehyde, přípachy nápojů z uzávěrů a kluzných činidel, kontaminace mazivem z vyfukovačky PET lahví, korkový přípach vína a dalších nápojů způsobené chlorovanými anisoly, petachlorfenol a jiné fungicidy z palet, přípachy klihovkových střívek), změny barvy vznik barevných skvrn ( tvorba sirníku v masových konzervách, barevné změny šťáv a kompotů)

  • Název v anglickém jazyce

    Defects caused by packaging

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution addresses the direct effect on the sensory characteristics of packaged goods and indicates examples of current practice in clarifying the causes of consumer complaints and sensory defects caused directly by the packaging. Defects are divided into off-flavors (of-flavors in PET bottled water due to the migration of acetaldehyde, off-flavors of beverages from caps and slipping agents, contamination from the grease of blowing machine of PET bottles, cork off-flavor of wine and other drinkscaused by chlorinated anisole, petachlorphenol and other fungicides on pallets, of-flavors of casings ), color changes, creation of colored spots (the formation of sulfide in the canned meat, juice and preserves discoloration).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Balení potravin - aktuální problémy a možná řešení

  • ISBN

    978-80-7080-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    28. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku