Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Time intensity study of sweeteners

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022401" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022401 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Time intensity study of sweeteners

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Time-intensity studies for evaluating the perception of sweet taste of sucralose, aspartame, and saccharose over time was measuremed. The following parameters from the assessor´s charts of time profile: maximum intensity of sweet taste and the time whichwas needed to get to its maximum, the time period of perception of sweet taste and the area under the curve were determined. The intensity of sweet taste was measured before and after spitting out the solution. Then it was measured at intervals of 5 seconds for 70 seconds. Sucralose has a more gentle sweet taste perception in time than the other sweeteners. The zinc sulfate modifies the sweet taste but it does not inhibit it absolutely.

  • Název v anglickém jazyce

    Time intensity study of sweeteners

  • Popis výsledku anglicky

    Time-intensity studies for evaluating the perception of sweet taste of sucralose, aspartame, and saccharose over time was measuremed. The following parameters from the assessor´s charts of time profile: maximum intensity of sweet taste and the time whichwas needed to get to its maximum, the time period of perception of sweet taste and the area under the curve were determined. The intensity of sweet taste was measured before and after spitting out the solution. Then it was measured at intervals of 5 seconds for 70 seconds. Sucralose has a more gentle sweet taste perception in time than the other sweeteners. The zinc sulfate modifies the sweet taste but it does not inhibit it absolutely.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269005600102

  • EID výsledku v databázi Scopus