Time intensity study of sweeteners
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022401" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022401 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Time intensity study of sweeteners
Popis výsledku v původním jazyce
Time-intensity studies for evaluating the perception of sweet taste of sucralose, aspartame, and saccharose over time was measuremed. The following parameters from the assessor´s charts of time profile: maximum intensity of sweet taste and the time whichwas needed to get to its maximum, the time period of perception of sweet taste and the area under the curve were determined. The intensity of sweet taste was measured before and after spitting out the solution. Then it was measured at intervals of 5 seconds for 70 seconds. Sucralose has a more gentle sweet taste perception in time than the other sweeteners. The zinc sulfate modifies the sweet taste but it does not inhibit it absolutely.
Název v anglickém jazyce
Time intensity study of sweeteners
Popis výsledku anglicky
Time-intensity studies for evaluating the perception of sweet taste of sucralose, aspartame, and saccharose over time was measuremed. The following parameters from the assessor´s charts of time profile: maximum intensity of sweet taste and the time whichwas needed to get to its maximum, the time period of perception of sweet taste and the area under the curve were determined. The intensity of sweet taste was measured before and after spitting out the solution. Then it was measured at intervals of 5 seconds for 70 seconds. Sucralose has a more gentle sweet taste perception in time than the other sweeteners. The zinc sulfate modifies the sweet taste but it does not inhibit it absolutely.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
S
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000269005600102
EID výsledku v databázi Scopus
—