Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Citlivost hodnotitelů na obsah železnatých iontů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022405" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022405 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Citlivost hodnotitelů na obsah železnatých iontů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo určit citlivost hodnotitelů k síranu železnatému, který se používá pro fortifikaci potravin. Testování se zúčastnilo 200 lidí ve věku 25-65 let. Byla použita metoda párové zkoušky a metoda volného popisu. U netrénovaných honotitelů bylapoužita i trojúhelníková zkouška. Obě skupiny byly schopny rozlišit koncentrace 0.0018, 0.002 a 0.0022 g/l FeSO4.7H2O.

  • Název v anglickém jazyce

    The sensitivity of assessors to ferrous ionts

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to determine the sensitivity of assessors to ferrous sulphate, which is the most used agent for fortification of food. 200 people (age 25-65), students from IST Prague took part in the evaluation. The method of pair test and free descriptionmethod were used by trained panellist and pair test and triangular test were used by non training panellist. Both groups of assessors were able to distinguish by pair test and triangular test all tasted concentrations 0.0018, 0.002 a 0.0022 g/l FeSO4.7H2O.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku