Citlivost hodnotitelů na obsah železnatých iontů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022405" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022405 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Citlivost hodnotitelů na obsah železnatých iontů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo určit citlivost hodnotitelů k síranu železnatému, který se používá pro fortifikaci potravin. Testování se zúčastnilo 200 lidí ve věku 25-65 let. Byla použita metoda párové zkoušky a metoda volného popisu. U netrénovaných honotitelů bylapoužita i trojúhelníková zkouška. Obě skupiny byly schopny rozlišit koncentrace 0.0018, 0.002 a 0.0022 g/l FeSO4.7H2O.
Název v anglickém jazyce
The sensitivity of assessors to ferrous ionts
Popis výsledku anglicky
The aim was to determine the sensitivity of assessors to ferrous sulphate, which is the most used agent for fortification of food. 200 people (age 25-65), students from IST Prague took part in the evaluation. The method of pair test and free descriptionmethod were used by trained panellist and pair test and triangular test were used by non training panellist. Both groups of assessors were able to distinguish by pair test and triangular test all tasted concentrations 0.0018, 0.002 a 0.0022 g/l FeSO4.7H2O.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
MZLU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 3. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—