Spice extracts in coocked salami
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023769" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023769 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
němčina
Název v původním jazyce
Gewürzextrakte in Kochsalami.
Popis výsledku v původním jazyce
Die Zugabe von Antioxidanten, die Aus Gewürzen extrahiert wurden, hatte positiven Einfluss auf die Hemmung der Oxidation von Fette und Hämpigmenten, und dadurch erhöhte die Farbstabilität der Kochsalami. So kann die geeignete Dosierung der Rosmarinkomponenten der Verlängerung der Haltbarkeit sowie der Erhöhung der Qualität beitragen.
Název v anglickém jazyce
Spice extracts in coocked salami
Popis výsledku anglicky
In sausage production spices are not only used for their flavour but they are aslo often used due to their antimicrobial and antioxidant properties. Here is an example of how spice extracts work in the orginal Czech coocked salami "Vysočina". Rosemary extracts were split up into a light and a heavy fraction which were testedseparately. While the light farction effectively impaired the fat oxidation and discoloration, the addition of the heavy fraction remained practically ineffective.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Fleischereitechnik
ISSN
0176-9502
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—