Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparation of acetates with high degree of substitution from wheat B-starch

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024137" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024137 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Preparation of acetates with high degree of substitution from wheat B-starch

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chemical composition and structure of starch granules influence physico-chemical properties (specific surface, crystallinity, and gelatinization characteristics). Compared to other cereal or tuber starches, wheat starch comprises mainly two differenttypes of granules, so-called A-starch and B-starch, which are refined into two parts during starch processing. These types differ not only in size and shape but also in the chemical structure of amylopectin, its granular arrangement, and content of lipids and proteins. Technological processing of B-starch (filtration, drying etc.) is problematic for these small particles. Nevertheless, the challenges for other uses of B-starch have been taken up in designs of new technological processes, thus B-starchhas become a valuable raw material for subsequent processing. The acetylation of starch is a chemical modification, known for more than a century. In the modified starch, part of the hydroxyl groups of the -D-glucopyranose units have been

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation of acetates with high degree of substitution from wheat B-starch

  • Popis výsledku anglicky

    The chemical composition and structure of starch granules influence physico-chemical properties (specific surface, crystallinity, and gelatinization characteristics). Compared to other cereal or tuber starches, wheat starch comprises mainly two differenttypes of granules, so-called A-starch and B-starch, which are refined into two parts during starch processing. These types differ not only in size and shape but also in the chemical structure of amylopectin, its granular arrangement, and content of lipids and proteins. Technological processing of B-starch (filtration, drying etc.) is problematic for these small particles. Nevertheless, the challenges for other uses of B-starch have been taken up in designs of new technological processes, thus B-starchhas become a valuable raw material for subsequent processing. The acetylation of starch is a chemical modification, known for more than a century. In the modified starch, part of the hydroxyl groups of the -D-glucopyranose units have been

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F09%2F0607" target="_blank" >GA525/09/0607: Biodegradabilní kompozitní materiály na bázi B-škrobu s upotřebením v zemědělství</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CHISA 2010

  • ISBN

    978-80-02-02210-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Process Engineering Publisher, Novosad, J.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku