Antimicrobial effects of fatty acid fructose esters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024176" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024176 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antimicrobial effects of fatty acid fructose esters
Popis výsledku v původním jazyce
In the present work antimicrobial properties of several fatty acid fructose esters against Bacillus cereus DMF 2001, Escherichia coli DMF 7503, Saccharomyces cerevisie DMF 2880 and Fusarium culmorum DMF 0103 were studied. Caprynoylfructose showed the highest antimicrobial activity. The inhibitory effect decrease rapidly as the chain length increased.
Název v anglickém jazyce
Antimicrobial effects of fatty acid fructose esters
Popis výsledku anglicky
In the present work antimicrobial properties of several fatty acid fructose esters against Bacillus cereus DMF 2001, Escherichia coli DMF 7503, Saccharomyces cerevisie DMF 2880 and Fusarium culmorum DMF 0103 were studied. Caprynoylfructose showed the highest antimicrobial activity. The inhibitory effect decrease rapidly as the chain length increased.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000277645100008
EID výsledku v databázi Scopus
—