Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Isolation of ?-lactoglobulin from whey by pepsin treatment.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024388" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024388 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Isolation of ?-lactoglobulin from whey by pepsin treatment.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    ?-Lactoglobulin (?-Lg) is the main protein of whey. It is highly resistant to pepsin digestion. We purified ?-Lg from fresh cheese whey by a combination of pepsin treatment and membrane filtration. Porcine pepsin (BC pepsin, 1:3000) was added to whey andthe mixture was then incubated at pH 3.5 and 40 °C for 180 minutes in the membrane unit ARNO 700 (Mikropur, s.r.o., Hradec Králové, Czech Republic). During hydrolysis, small peptides were removed using a tubular three channel ceramic TAMI-Industries ultrafiltration membrane (Hermsdorf, Germany) with the cut-off 50 kDa, pressure 0.350 MPa. After inactivation of the enzyme (pH adjusted to 7 by 10% NaOH), ultrafiltration retentate was divided into halves. The first one, was diafiltrated (DF) using the membrane with the cut-off 50 kDa. The second one, using the membrane with the cut-off 150 kDa. All samples, taken during filtrations and hydrolysis, were analyzed by RP-HPLC and the quantity was determined according to calibration. In both c

  • Název v anglickém jazyce

    Isolation of ?-lactoglobulin from whey by pepsin treatment.

  • Popis výsledku anglicky

    ?-Lactoglobulin (?-Lg) is the main protein of whey. It is highly resistant to pepsin digestion. We purified ?-Lg from fresh cheese whey by a combination of pepsin treatment and membrane filtration. Porcine pepsin (BC pepsin, 1:3000) was added to whey andthe mixture was then incubated at pH 3.5 and 40 °C for 180 minutes in the membrane unit ARNO 700 (Mikropur, s.r.o., Hradec Králové, Czech Republic). During hydrolysis, small peptides were removed using a tubular three channel ceramic TAMI-Industries ultrafiltration membrane (Hermsdorf, Germany) with the cut-off 50 kDa, pressure 0.350 MPa. After inactivation of the enzyme (pH adjusted to 7 by 10% NaOH), ultrafiltration retentate was divided into halves. The first one, was diafiltrated (DF) using the membrane with the cut-off 50 kDa. The second one, using the membrane with the cut-off 150 kDa. All samples, taken during filtrations and hydrolysis, were analyzed by RP-HPLC and the quantity was determined according to calibration. In both c

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 37th International Conference of Slovak Society of Chemical Engineering, 2010

  • ISBN

    978-80-227-3290-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovak Society of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Tatranské Matliare, Slovakia

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku