Využití senzorické analýzy při hodnocení mléčných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024398" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024398 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití senzorické analýzy při hodnocení mléčných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Pro hodnocení výrobků senzorickou analýzou hraje významnou úlohu panel. Technická komise při Českém akreditačním institute popsala postup pro testování hodnotitelů a potvrdila laboratoře, které toto testování provádí. Do českého jazyka bylo v roce 2009 přeloženo 8 senzorických norem. Nedávno byl publikován senzorický slovník pro mléčné výrobky pro hodnocení pomocí metody , který má pomoci metody Kvantitativní popisná analýza (Quantitative Descriptive Analysis - QDA). V sýrech byla popsána nova chuť kokumi.
Název v anglickém jazyce
The using of sensory analysis for evaluation of milk products
Popis výsledku anglicky
Sensory panel is the most important part for the evaluation of products by sensory analysis. Technical Committee that works under The Czech Accreditation Institute has described the procedures that are used for testing assessors and confirmed laboratories which can these tests organise. New 8 ISO Standards important for the work in sensory laboratories were translated into Czech language in 2009. Recently have been published different scientific papers on sensory vocabulary for the Quantitative Descriptive Analysis (QDA) of different milk products. New taste kokumi found in cheeses and other food products is also described.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-760-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—