Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití senzorické analýzy při hodnocení mléčných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024398" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024398 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití senzorické analýzy při hodnocení mléčných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro hodnocení výrobků senzorickou analýzou hraje významnou úlohu panel. Technická komise při Českém akreditačním institute popsala postup pro testování hodnotitelů a potvrdila laboratoře, které toto testování provádí. Do českého jazyka bylo v roce 2009 přeloženo 8 senzorických norem. Nedávno byl publikován senzorický slovník pro mléčné výrobky pro hodnocení pomocí metody , který má pomoci metody Kvantitativní popisná analýza (Quantitative Descriptive Analysis - QDA). V sýrech byla popsána nova chuť kokumi.

  • Název v anglickém jazyce

    The using of sensory analysis for evaluation of milk products

  • Popis výsledku anglicky

    Sensory panel is the most important part for the evaluation of products by sensory analysis. Technical Committee that works under The Czech Accreditation Institute has described the procedures that are used for testing assessors and confirmed laboratories which can these tests organise. New 8 ISO Standards important for the work in sensory laboratories were translated into Czech language in 2009. Recently have been published different scientific papers on sensory vocabulary for the Quantitative Descriptive Analysis (QDA) of different milk products. New taste kokumi found in cheeses and other food products is also described.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-760-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku