Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872374" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872374 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem článku je popis fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy vzorků masných výrobků odebraných z tržní sítě v České republice. Vzorky byly odebírány v průběhu října - prosince 2011 od čtyř výrobců. Od každého zpracovatele bylo provedeno5 odběrů. Sledovanými parametry byly obsah tuku, sušiny, bílkovin, kolagenu, soli, dusitanů, malondialdehydu (TBA), aktivita vody, hodnota pH, instrumentálně hodnocená textura (Analýza texturního profilu, Warner-Bratzlerův test), instrumentálně hodnocenábarva (CIEL*a*b*) a senzorická analýza.
Název v anglickém jazyce
Methods of the evaluation of the meat products quality in the Czech retail
Popis výsledku anglicky
Aim of this text is to describe physical-chemical, instrumental and sensory analysis of meat products samples from Czech distribution network. Samples were taken during period from October to December 2011 from four different producers five times. Parameters monitored were content of fat, dry matter, proteins, collagen, salt, nitrite, malondialdehyde (TBA), water activity, pH value, instrumental analysis of texture (texture profile analysis, Warner-Bratzler test), instrumental analysis of color (CIEL*a*b*) and sensory analysis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
9-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—