Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872374" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872374 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem článku je popis fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy vzorků masných výrobků odebraných z tržní sítě v České republice. Vzorky byly odebírány v průběhu října - prosince 2011 od čtyř výrobců. Od každého zpracovatele bylo provedeno5 odběrů. Sledovanými parametry byly obsah tuku, sušiny, bílkovin, kolagenu, soli, dusitanů, malondialdehydu (TBA), aktivita vody, hodnota pH, instrumentálně hodnocená textura (Analýza texturního profilu, Warner-Bratzlerův test), instrumentálně hodnocenábarva (CIEL*a*b*) a senzorická analýza.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods of the evaluation of the meat products quality in the Czech retail

  • Popis výsledku anglicky

    Aim of this text is to describe physical-chemical, instrumental and sensory analysis of meat products samples from Czech distribution network. Samples were taken during period from October to December 2011 from four different producers five times. Parameters monitored were content of fat, dry matter, proteins, collagen, salt, nitrite, malondialdehyde (TBA), water activity, pH value, instrumental analysis of texture (texture profile analysis, Warner-Bratzler test), instrumental analysis of color (CIEL*a*b*) and sensory analysis.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    9-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus