Stabilizers for Increased Colloidal Stability of Beer.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892425" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892425 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Stabilizers for Increased Colloidal Stability of Beer.
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to summarize the findings about the best known beer stabilizers. Their operational principals and processing sections of their application are described. The attention was given also to the new polyamide sorbent BEERPAP(R). It was developed some years ago and tested in several breweries in full scale conditions. This sorbent has the same sorbent capacity for polyphenols which cause beer turbidity (haze) as the same amount of polyvinylpolypyrrolidone (PVPP) when recalculated tothe same polymer weight. This sorbent also has a sorption activity for nitrogen compounds, excellent flow characteristics, low filtration resistance, is completely insoluble in beer and is instantly useable in the production without previous soaking.
Název v anglickém jazyce
Stabilizers for Increased Colloidal Stability of Beer.
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to summarize the findings about the best known beer stabilizers. Their operational principals and processing sections of their application are described. The attention was given also to the new polyamide sorbent BEERPAP(R). It was developed some years ago and tested in several breweries in full scale conditions. This sorbent has the same sorbent capacity for polyphenols which cause beer turbidity (haze) as the same amount of polyvinylpolypyrrolidone (PVPP) when recalculated tothe same polymer weight. This sorbent also has a sorption activity for nitrogen compounds, excellent flow characteristics, low filtration resistance, is completely insoluble in beer and is instantly useable in the production without previous soaking.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
290-295
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—